Gebhardshain 3

Our show house centre Westerwald is now open again for individual appointments after registration by phone!

Our planning consultant Dipl.-Ing. Hermann Brenner is available to you by telephone ( +49 2747 924810 / +49 171 7347572 ) or by e-mail ( gebhardshain@davinci-haus.de ) to arrange your personal appointment.

We are looking forward to meeting you!

The DAVINCI HAUS Equipment and Show Home Center in Gebhardshain has become a new attraction. Just a stone’s throw from the DAVINCI HAUS headquarters in Elben, the luxurious homes manufacturers in (Westerwald), the West Forest of Germany, present their latest Show House: designed with confidence and extravagance, this refreshingly exciting, rock solid and impossible to ignore – DAVINCI HAUS – is making a statement.

Highly visible wood construction and open-plan design define this DAVINCI show house – from the outside through to the inside. Consistent uniform design is a feature of this house, the character of which of course pays tribute to its inhabitants. Genuine truss / timber framework with perfect surfaces of laminated wood interplay with bright infill grid panels of generous glass or plaster for a distinctive and attractive look – on the external facade as well as in the interiors. The ubiquitous, light gray varnished wooden beams with visible joints in the interior design demonstrate the unique concepts which have been adopted throughout this DAVINCI show house in a unified design concept.

The entrance is accentuated by the sloping roof pergola. On entering the building, the subtle, clear-cut, modern half-timbered style continues. Even in the hallway an imposing space opens up, inviting the visitor to linger for a while. A single-flight staircase lies flush with a water pool complete with stone feature. A very particular eye-catcher! Spacious first glazing creates a unique light from the ridge accentuating the water feature beautifully.

Unlimited Pleasure of Living

Eating, living and cooking blend seamlessly into a large “family room”. Office and residential space expansion can be alternatively used as a child’s bedroom. The utility room behind the kitchen, an office / guest room, the technical heart and the guest bathroom are all closed off separately.  This interior plan is based on the wishes and everyday requirements of many families.

Fascination Flames

On cooler days, a cozy log fire in the designer fireplace, which is also a room divider between living and dining room, provides comfort and harmony. For a pleasant indoor climate, well-tempered underfloor heating with individual room control is possible. Comfortable heat radiation is distributed evenly over the entire floor surface.

Anthracite tiled floor, (Langfloriger /long lasting), dark carpet and white walls are framed by solid gray wooden beams. For all the clear, cool lines, this house looks anything but cold. The spacious rooms allow you to feel free and yet protected. Colored accents (blue, anthracite, turquoise), break through the lines. This perfect unity is possible due to the philosophy of DAVINCI HAUS. Both the kitchen and all the built-in furniture were manufactured in our own furniture BESTiNTERIEUR factory in the Eifel. Everything from the child’s box bed in the nursery to the double bed in the bedroom – all come from our own highly skilled craftspeople.

You will find another clever detail displayed in the ceiling: The electrically operated roof windows not only offer a heavenly view, but also provide an optimal short-term and thus energy-saving ventilation option.

Nature and Space in Harmony

The attic provides an open and communicative space. The beautiful play of light and shadow creates an incomparable living environment. An inspiration for the senses. Stunning views can be seen from the gallery or studio. A perfect place to relax – with a good book or listening to your favourite music. However, if you want to dream on your own or feel a little bit like being on a stage, you simply press a button and electric blinds will close discreetly.
Upstairs balconies run on both sides along the gable-ends from which each bedroom has its own access.

For parents, a truly beautiful and luxurious on- suite bathroom is provided with the master bedroom as is a spacious dressing room. The approximately 30 m² spa and wellness area leaves nothing to be desired. The generous sized sauna in the attic is complemented by a floor tiled shower. A special DAVINCI HAUS highlight is the large glass front of the sauna which – depending on the location of the house – can inspire an extraordinary sauna experience.

Open, Sesame!

For the young members of the family a spacious bedroom complete with a youth bed, desk and wardrobe is available. In addition, this area offers plenty of space to play, learn and grow. Unexpected visitors staying the night can be easily accommodated for with a marvellous extra bed which can be simply pulled out of the closet. Of course kids think this is absolutely ‘awesome’…

The new show home not only offers space for all kinds of living requirements, the owners of a DAVINCI HAUS are making a statement – they long for something special.
That something special exists – here and now. DAVINCI houses are different from all the others. They are sophisticated. They follow their own philosophy. DAVINCI houses are one of a kind: It has to be love at first sight …
So how about you?