WILER-LÖTSCHENTAL CH

Aussen6_800x500The Lötschental is one of the most beautiful valleys in the Valais region of Switzerland- nestled between the Bernese and Valais Alps. With its natural beauty and unique rural charm this is a holiday destination for nature lovers, hikers and skiers alike – and only a 30 minute drive from the airport in Sion.

The 5 km mountain road meanders its way over 700 m in altitude to the Ski resort of Wiler / Lauchernalp, which lies 2,000 m above sea level. In the distance, the panoramic splendor of the Aletsch Glacier the summit of the Matterhorn and the surrounding mountain region soar into view.

locatelli-galerie2And precisely here on this hillside DAVINCI HAUS have built the “Eden Mountain Palace” – an apartment hotel complex. This is a magnificent hotel where people can relax or enjoy sport and fitness activities– within a pleasant ambiance.  Specially designed interiors in harmonious colours using top quality and tested materials – thus enabling a transparent living space which is flooded with sunlight and warmth and can be climatically optimized at the touch of a button.

DAVINCI HAUS have once again impressively demonstrated that the romantic ambience associated with traditional timber-frame construction can be successfully incorporated into creating modern, unconventional residential and functional buildings. Up until now, such projects have been undertaken in concrete and then covered with wood. However, DAVINCI HAUS, based in the Westerwald, Germany, when building this facility, have technically adapted this concept, taking into account local snow conditions – using their trade mark timber frame construction.

This spectacular south-facing building has a fully glazed gable over a width of approximately 40 m. Extending over four storeys, the roofing is offset in height (similar to a Christmas tree). Spacious balconies invite you to linger and relax while overlooking the stunning mountain scenery.

The DAVINCI HAUS timber frame constructions in this hotel complex accomplish all the freedom and diversity of modular design strategies. The supporting wooden framework, the clear, open and free space structures offer endless possibilities in line with planning requirements and the allocation of individual functional needs for different living areas.

In the coming years three more exclusive complexes are planned. Apartments of various sizes, a club house including restaurant, reception, bar, lounges, spa / wellness area – all of which will be connected by a heated tunnel. A special highlight will be the novel attraction of being able to ski directly from the slopes to inside the building via an innovative gate/turnstile system.